Training Preventiemedewerker

Locatie: Dahliastraat 94b te Bergen op Zoom
Datum & Tijd: Dinsdag 28 januari 2020, 09.00-16.30 uur & dinsdag 3 maart 2020, 09.00-12.00 uur
Prijs: € 495,- p.p. (inclusief materiaal en lunch op de 1e trainingsdag)

Met ingang van 1 juli 2017 ligt er vanuit de Arbowet de verplichting om een preventiemedewerker binnen een organisatie aan te stellen. Wat is rol van een preventiemedewerker? Welke taken en bevoegdheden kunnen hier worden belegd? Hoe kan een preventiemedewerker op effectieve wijze worden ingezet?

Bedrijfsartsen5/ 5Kwadraat heeft een praktische en praktijkgerichte training preventiemedewerker ontwikkeld, waarin de deelnemers o.a. informatie krijgen over wet- en regelgeving, de RI&E en relevante Arborisico’s. In de training staat de eigen werkorganisatie van de deelnemers centraal. De deelnemers krijgen in de training handvatten aangeboden om vervolgens concreet in de praktijk aan de slag te gaan.

Doelstelling
Het doel van de training preventiemedewerker is om de deelnemers:

  • inzicht te geven in de rol, taken en positie van de preventiemedewerker (versus werkgever, werknemer en OR)
  • inzicht te geven in de organisatie van preventiebeleid/ arbozorg (RI&E en Plan van aanpak)
  • kennis van wet- & regelgeving (hoofdlijnen)
  • kennis van specifieke Arbo thema’s (veiligheid, gezondheid en psychosociale arbeidsbelasting)
  • handvatten om invulling te kunnen geven aan de rol van preventiemedewerker (signaleren, adviseren, profileren, feedback geven)

Opbouw
De training preventiemedewerker is opgebouwd uit een dag en een terugkombijeenkomst. Op dag 1 (2 dagdelen) staat ‘de theorie’ in relatie tot de eigen praktijk centraal.

Na dag 1 ontvangen de deelnemers een huiswerkopdracht ter voorbereiding op de terugkombijeenkomst. In de terugkombijeenkomst geven de preventiemedewerkers een korte presentatie over de status van hun functieprofiel, top 3 Arborisico’s, een best practice en een arbo vraagstuk waar de preventiemedewerker niet zo gemakkelijk een oplossing voor heeft. Dit vraagstuk wordt voorgelegd aan de collega preventie- medewerkers en de trainers. Dit onderdeel wordt door de deelnemers als zeer positief beoordeeld.

Na afronding van de complete training ontvangen de deelnemers een certificaat.

Trainers
De training wordt verzorgd door twee gecertificeerde kerndeskundigen: Annelies ’t Hart (arbeids- & organisatiedeskundige/Psycholoog) & Karel Witters Arbeidshygiënist en hoger veiligheidskundige)

Inschrijven?
Via onze website: Inschrijfformulier
of per mail: secretariaat@5kwadraat.nl
U kunt ons telefonisch bereiken via: 0113-745434

© 2021 5kwadraat | Webdesign & Realisatie: VisieCom