"Zorg voor jezelf”- Burnout Preventie!

Locatie: Dahliastraat 94B, Bergen op Zoom
Datum: Woensdag 3 april 2019, 09.00 - 12.30 uur & woensdag 19 juni 2019, 09.00 - 11:00 uur VOL!!
Kosten: € 195,- p.p

‘Hollen of stilstaan’, maar ook ‘druk, druk, druk’, zijn veelgehoorde uitspraken van mensen als hen wordt gevraagd hoe het met hen gaat. Daar waar de één houdt van hectiek, ervaart de ander deze als stressvol. Kennelijk is de één heel goed in staat om te gaan met spanningen, een ander is daar minder effectief in. In de workshop “zorg voor jezelf” krijgen leidinggevenden en medewerkers handvatten om hun eigen stresssignalen en die van anderen te herkennen, er beter mee om te gaan en het thema bespreekbaar te maken.

Landelijke cijfers wijzen uit dat ruim 25% van het verzuim veroorzaakt wordt door psychische klachten. Bij het voorkomen van psychisch gerelateerd verzuim is stressmanagement vaak cruciaal.

De basis voor goed stressmanagement is het in een vroeg stadium herkennen van signalen van stress bij jezelf en je collega’s. Als je er op tijd bij bent, verklein je de kans om uit evenwicht te raken en voor langere tijd uit te vallen. Door stresssignalen bespreekbaar te maken kun je samen bedenken en planmatig aanpakken wat er nodig en nuttig is om de stress te verminderen en plezier in het werk te houden. Deze workshop is voor alle medewerkers die de werkdruk af en toe teveel vinden, het soms niet meer zien zitten, die klagen over vermoeidheidveel óf die dat juist willen voorkomen. Maar ook voor hen die geen last van stress lijken te hebben, maar een steun willen zijn voor collega’s die wel stress ervaren.

Opzet van de workshop
In het kader van tijdig signaleren van stresssignalen biedt 5Kwadraat een workshop aan die bestaat uit 1 bijeenkomst van 4 uur en een borgingsbijeenkomst van 2 uur na 3 maanden.

De training is opgebouwd rond drie hoofdthema’s:

  1. Wat is stress en hoe herken je de eerste signalen van stress (fysiek, emotioneel, mentaal, gedrag)
  2. Welke acties of maatregelen kun jij zelf inzetten om je stress te verminderen.
  3. Oefenen van gespreksvoering (aanspreken van collega’s & hulpvragen)


Na het volgen van de workshop zijn deelnemers beter in staat om in een vroeg stadium stresssignalen te herkennen bij zichzelf, daar adequaat op te reageren met een actieplan en zijn zij in staat dit onderwerp bespreekbaar te maken.
De training wordt gegeven door Manon van de Wetering (GZ-psycholoog en trainer)

Inschrijven?
Via onze website: Inschrijfformulier
of per mail: secretariaat@5kwadraat.nl
U kunt ons telefonisch bereiken via: 0113-745434

© 2021 5kwadraat | Webdesign & Realisatie: VisieCom